We. Love. Vintage.

Weer zo'n blog over duurzaamheid..?

duur·zaam
  1. geschikt, bestemd om te duren, weinig vergankelijk
  2. zo min mogelijk grondstoffen verbruikend; gebruikmakend van herwinbare bronnen
  3. lang aanhoudend, voor lange tijd
- Van Dale


Kijk naar de politiek, het bedrijfsleven, de supermarkt of naar mensen in je eigen omgeving: duurzaamheid is iets waar je tegenwoordig niet meer aan ontkomt. Misschien ben je er al heel actief mee bezig. Of ben je nog aan het ontdekken hoe jij een duurzame mindset kunt ontwikkelen?


Als wij, Naómi en Bart, naar onszelf kijken dan zijn we best trots op de manier waarop wij duurzaam proberen te leven. We scheiden ons afval, proberen zuinig met water om te gaan, doen liever een trui aan dan de verwarming een graadje hoger en kopen meubels en woonaccessoires vaak tweedehands. Maar als we onszelf de spiegel voorhouden dan voelt het soms nog niet als genoeg..


Misschien herken jij je hierin wel een beetje: eigenlijk wil je wel duurzamer leven, maar lijken de obstakels die je daarvoor moet overwinnen zo groot:
“straks mag ik dit niet meer” of “straks kan dat niet meer”
Toch is dat iets waar je je niet door hoeft laten ontmoedigen.

Duurzaam leven begint bij duurzaam denken.


Nee, de wereld veranderen doe je niet in één dag.
Ja, dat geldt ook voor jouw wereld.


Het is niet zo lastig als het lijkt. Start simpel. Start klein. Wij zijn begonnen met het scheiden van afval en het verminderen van ons water- en energieverbruik. Probeer niet direct alles duurzaam te doen, maar begin met de verbeterpunten die binnen handbereik zijn. Zo train je jezelf in een nieuwe, duurzame mindset!

Ook binnen The Vintage Corner zijn wij bezig met duurzaamheid. Door het verkopen van leuke vintage pareltjes hopen we dat mensen gaan zien dat het hergebruiken van spullen heel leuk kan zijn! Daarnaast verzenden we al onze pakketjes met PostNL, die als enige Nederlandse transportbedrijf is opgenomen in DJSI, een lijst met de meest duurzame bedrijven ter wereld.

Nee, we zijn nog lang niet zo duurzaam als we willen worden, maar we zijn op weg!

Liquid error: include usage is not allowed in this context